Nyheder
Jobs


Fordobler indtjeningen i corona-påvirket årsregnskab


Foto: Flügger
Mandag den 29 juni 2020 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Trods global usikkerhed kan Flügger præsentere et årsregnskab med solid vækst. I Danmark har coronakrisen givet et rygstød.

Bundlinjen vokser til noget nær dobbelt størrelse i det seneste årsregnskab fra Flügger, hvor toplinjen også tager et skridt i den rigtige retning.

Fordi det forskudte regnskabsår strækker sig fra 1. maj 2019 til 31. april 2010, har coronakrisen påvirket nøgletallene i betydelig grad.

- Foråret 2020 har været uforudsigeligt, ikke kun for Flügger, men for hele verden. For Flügger har effekterne af COVID-19 påvirket vores markeder i både positiv og negativ retning, siger Jimmi Mortensen i en pressemeddelelse. Han er administrerende direktør i Flügger.

- Vi har i 4. kvartal oplevet stigende efterspørgsel specielt i Danmark, hvor omsætningen steg med 28 procent, og til dels i Sverige, hvor omsætningen steg med 6 procent . Danmark og Sverige udgør tilsammen mere end 60 procent af vores omsætning, siger han.

Omvendt har den tidlige nedlukning af forhandlernettet i Kina og en nedgang i forbruget på det polske marked påvirket omsætningen i negativ retning.

Flere lukkede butikker

Gennem regnskabsåret har Flügger intensiveret arbejdet med et effektiviseringsprogram, som blandt andet har ført til en tilpasning af butiksnettet.

- I 2019/20 har vi lukket 16 procent af vores egne butikker og udbygget franchisenetværket med 7 procent flere butikker, siger Jimmi Mortensen og fortsætter:

- Samlet set har vi i strategiperioden lukket mere end hver femte egen butik. Vi arbejder tillige løbende på at optimere vores produktion, distribution, indkøb og administrative funktioner, og disse initiativer har allerede haft en positiv påvirkning på koncernens indtjening, som det er lykkedes os mere end at fordoble, siger han.

I regnskabsåret 2020/21 forventes en omsætning i niveauet 2 milliarder kroner og EBIT-margin i niveauet 6 procent.

LÆS OGSÅ: Direktør priser nye koncepter efter rekordregnskab
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her