Nyheder
Jobs


Flügger gør status: Lukkede butikker og bekostelig retssag


Foto: Flügger
Fredag den 28 juni 2019 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Omsætningen går et lille trin op hos Flügger. Men året har været udfordrende på flere fronter, lyder det fra topchefen.

Alt har ikke været helt ligetil hos malingkoncernen Flügger.

Sådan lyder status fra topchef Jimmi Mortensen i forbindelse offentliggørelsen af den seneste årsrapport fra selskabet.

- Markedet for bygningsmaling i Norden har gennem flere år været stagnerende, og der er hård kamp om markedsandele, siger han i en pressemeddelelse.

- Regnskabsåret 2018/19 har været udfordrende på flere fronter, men har samtidig budt på fremgang inden for en række strategiske initiativer, og vi ser pæne resultater specielt i 4. kvartal, siger han.

Omsætningen hos Flügger går frem med 3 procent i lokal valuta og lander på 1.824 millioner kroner. Men samtidig bliver der skåret en smule af bundlinjen, hvor der står et plus på 32,2 millioner.

Indtjeningen lider en smule under engangsomkostninger på i alt 25 millioner kroner. Af dem er 15 millioner gået til et effektiviseringsprogram, mens resten skyldes retssagen mod Datacon, som blev afgjort tidligere på året.

Begynder at se resultater

Ifølge Jimmi Mortensen begynder effektiviseringsprogrammet, som blev lanceret i efteråret, at vise sin effekt.

- Igen i år har vi lukket cirka 5 procent af vores egne butikker på tværs af vores hovedmarkeder, siger han og fortsætter:

- Samtidig har vi udvidet og forbedret udvalgte eksisterende butikker og åbnet butikker på nye og bedre lokationer, og vi fortsætter denne udvikling de kommende år.

Flügger har 282 egne butikker og 143 franchisebutikker. Sidstnævnte vil i stigende omfang være en væsentlig del af forretningsmodellen, fremgår det af årsrapporten.

LÆS OGSÅ: Dom: Flügger taber millioner i flere år gammel strid
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her