Nyheder
Jobs


Få tomme butikker i København trods massive udvidelser


Foto: detailfolk.dk
Onsdag den 14 februar 2018 kl. 10:56 af: Lise Møller Schilder

Der er kommet mange nye shoppingmuligheder til København, men det har ikke øget antallet af tomme butikslokaler.

Sidste år åbnede et nyt shoppingcenter i Vanløse i København kaldet Kronen. Åbningen kom i kølvandet på, at både Rødovre Centrum og Frederiksberg Centret har udvidet de seneste år, ligesom at shoppingcentret Big Shopping åbnede for to et halvt år siden i Herlev. 

Det øgede udbud af butikslokaler har dog ikke betydet, at antallet af tomme butikslokaler er steget voldsomt. Det skriver Ejendomstorvet i en pressemeddelelse.

Uændrede forhold

Ejendomstorvet.dk er et site, der er ejet af de danske erhvervsmæglere. Og de undersøger regelmæssigt udbuddet af danske erhvervsbygninger.

- Selv om antallet af butikskvadratmeter i hovedstaden steg med cirka to procent, da indkøbscentret Kronen Vanløse slog dørene op i oktober, så er andelen af udbudte butikslokaler stort set uændret ved indgangen til 2018, skriver Ejendomstorvet.

Kronen har 27.000 kvadratmeter butiksareal med plads til 40 butikker og spisesteder.

- I hele hovedstaden er omkring 3,6 procent af butiksarealet udbudt på markedet i første kvartal 2018, og det er stort set uændret fra oktober, da Kronen åbnede, og endda en tand lavere end i juli, siger Mette B. Dehn, presseansvarlig for Ejendomtorvet.dk.

Nye udvidelser på vej

Tallene omfatter København by med selve København samt Frederiksberg, Tårnby og Dragør.

Der er dog planer om udvidelse af en række centre fremover, og spørgsmålet er, om det får en betydning.

Fisketorvet har planer om at vokse og Amager Centret har netop vedtaget at gå i gang med et flere år gammelt projekt om 20-30 ekstra butikker.

LÆS OGSÅ: Her står flere butikslokaler tomme
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her