Nyheder
Jobs


En særlig branche er coronakrisens store taber


Foto: detailfolk.dk
Fredag den 10 juli 2020 kl. 11:49 af: Kristian Holgersen

I de første fem måneder af året har store dele af detailhandlen oplevet vækst, viser tal. Det gælder bare ikke en særlig udsat branche.

Fra januar til maj har detailhandlen faktisk opnået en lille stigning på 0,8 procent i det samlede salg, hvis man sammenligner med samme periode året før.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som Dansk Erhverv har set nærmere på i en analyse.

Fremgangen fordeler sig langtfra jævnt. Dagligvarebranchen, som har haft travlt under coronakrisen, er den store vinder med en salgsvækst på 4,7 procent, mens kategorien andre forbrugsvarer går frem med 2,3 procent.

- Det er særligt byggemarkeder og farvehandlere, der har oplevet omsætningsfremgang, mens forbrugerne har brugt tiden hjemme, skriver seniorøkonom Kristian Skriver i sin analyse.

Den helt store taber er landets tøj- og skobutikker, som må indkassere en voldsom tilbagegang på 29,7 procent. I den seneste måling fra Danmarks Statistik var udviklingen dog begyndt at vende med en fremgang på hele 98 procent fra april til maj.

Men udgangspunktet for den hårdt ramte branche har været så lavt, at niveauet stadig ikke er det samme, som før krisen begyndte.

LÆS OGSÅ: Stort shoppingcenter bløder tøjbutikker
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her