Nyheder
Jobs


Ejer af kendt spisekæde overrasker med økonomisk comeback


Foto: detailfolk.dk
Torsdag den 10 juni 2021 kl. 10:10 af: Kristian Holgersen

De senere år har været dyre for ejeren af kendt spisekæde. Men i løbet af coronakrisen er de sorte tal - overraskende nok - vendt tilbage.

Set udefra kan det virke nærmest naturstridigt, når ejeren af bøfkæden Mash og Bistro Sommelier går fra minus til plus i årsregnskabet for 2020.

Fra 2017 til 2019 har Copenhagen Concepts - som koncernen hedder - nemlig tabt over 35 millioner kroner. Men nu står der pludselig 3,6 millioner kroner på bundlinjen, selvom restaurationsbranchen som helhed har været igennem det nok mest udfordrende år nogensinde på grund af coronavirussen.

I årsrapporten giver ledelsen sit bud på, hvordan det kunne lade sig gøre.

- Corona-nedlukningen har kastet lange skygger over særligt restaurationsbranchen og oplevelsesindustrien, og her er Copenhagen Concepts ingen undtagelse. Men to nedlukninger til trods er koncernen kommet stærkt igennem 2020, hvor mellemperioden bød på flot aktivitet og en positiv udvikling, der overgik vores forventninger, skriver ledelsen.

Copenhagen Concepts besluttede at justere forretningsmodellen i 2019 - især med henblik på satsningerne i udlandet. Den store Mash-restaurant i London blev lukket ned, mens restauranterne i Tyskland nu er overdraget til franchisepartnere.

Siden har Copenhagen Concepts haft mere fokus på den danske del af forretningen, og det har været en god beslutning, lyder det fra ledelsen.

Medarbejdere i fuld beskæftigelse

Under hele coronakrisen har Copenhagen Concepts desuden valgt at beholde alle deres medarbejdere i fuld beskæftigelse. Det har også været med til at få virksomheden sikkert igennem krisen.

 - Selvom det har øget vores omkostninger i en tid, hvor der ingen indtægter var, så vi det som en vigtig investering i vores forretning. Der er udvist stor fleksibilitet og velvilje, og vi er særdeles glade for, at vi valgte at gøre alt, hvad vi kunne, for at fastholde vores erfarne og dygtige medarbejderstab, og vi er meget tilfredse med, at vi ikke har set os nødsaget til at foretage coronarelaterede opsigelser, skriver ledelsen.

- Det sker til trods for, at hjælpepakkerne langt fra har kompenseret for de omkostninger, der har været i forbindelse med nedlukningerne, og der forestår en længere periode, hvor koncernen skal revitaliseres, og kapital skal allokeres til de mange coronalån, der er ydet.

Ledelsen tøver med at komme med forventninger til 2021, som lagde ud med en lang nedlukning. Men på den lange bane er optimismen ikke til at tage fejl af:

- Koncernen ser med stærk optimisme på de kommende år, hvor såvel Mash som Bistro Sommelier vil kunne udbygge den allerede stærke markedsposition, skriver ledelsen.

LÆS OGSÅ: Ekspansiv restaurantkæde i parløb med Rema 1000-selskab




Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her