Nyheder
Jobs


DR viser dokumentar om drab på købmand


Foto: detailfolk.dk
Tirsdag den 15 maj 2018 kl. 08:46 - Kilde: BT

En købmand blev i oktober sidste år stukket ihjel af en psykisk syg person. Nu har DR undersøgt, hvordan det kunne ske.

En 55-årig købmand blev i oktober sidste år stukket ned i Spar-butikken i den nordjyske by Suldrup. Manden døde to uger senere af sine skader. 

Drabsmanden var en psykisk syg ung mand, der helt umotiveret valgte at angribe købmanden med en kniv. Den tragiske hændelse kunne dog have været undgået, hvis nogen havde reageret på de mange advarselslamper. Det fremgår af en ny DR-dokumentar, der vises på DR1 tirsdag klokken 20.45.

Poul Videbech er professor i psykiatri, og han har set sagen igennem for DR. Han har ligeledes talt med BT

- Det er umådeligt tragisk og burde være undgået, og det kunne være undgået, hvis der havde været en bedre omsorg for ham (den psykisk syge unge mand, red.), siger Poul Videbech til BT.

Det fremgår, at den unge mand fem dage før drabet, blev indlagt på psykiatrisk afdeling. Dagen efter blev han udskrevet efter eget ønske og kom tilbage til sin bopæl på opholdsstedet Gården i Nordjylland.

Kun to dage før drabet, ønsker manden at besøge sin bror. Personalet fra opholdsstedet kører ham derhen, og undervejs fortæller manden, at han var bange for nogen, der følger efter ham.

LÆS OGSÅ: Butikschef så stort på videolov: Nu er groteske tyverier tættere på opklaring


Link til artikel på BT

Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her