Nyheder
Jobs


Dom: Flügger taber millioner i flere år gammel strid


Foto: Flügger
Onsdag den 15 maj 2019 kl. 09:15 af: Kristian Holgersen

Retten i Glostrup har nu afgjort en årelang million-tvist mellem Flügger og et it-selskab.

Efter flere år er der nu fundet en afgørelse i striden mellem maling-koncernen Flügger og it-selskabet Datacon.

Flügger skal betale 5,2 millioner kroner for manglende afregning og 3,2 millioner i sagsomkostninger til Datacon, lyder en dom fra Retten i Glostrup.

Det fremgår af en Børsen-artikel og en pressemeddelelse fra Flügger.

Sagen handler om problemer med implementeringen af et it-system i 2014, som ifølge Flügger førte til et tab på 100 millioner kroner i mistet salg og køb af konsulenter.

På den anden side mente Datacon at have penge til gode og stævnede derfor Flügger med et inkassokrav på 13 millioner kroner. Det fik Flügger til at rejse et modkrav på 25 millioner.

Selvom Datacon ikke fik hele det beløb, man havde satte næsen op efter, så er direktøren tilfreds, skriver Børsen.

Skuffet direktør

Det er endnu ikke besluttet, om Flügger går videre med sagen. Sådan er meldingen fra maling-koncernens administrerende direktør.

- Det var ikke den afgørelse, vi havde håbet på, og vi vil nu bruge den kommende tid til at vurdere dommens præmisser, og hvorvidt vi vil anke den, siger Jimmi Mortensen i en pressemeddelelse.

- Vi er dog tilfredse med, at retten har vurderet, at systemet ikke var klar til at blive sat i drift i december 2014, hvilket medførte en række problemer, herunder manglende performance og utilstrækkelig fejltolerance samt et antal konkrete funktionelle mangler og et antal mindre fejl, siger han.

Afgørelsen påvirker Flügger Group A/S’ finansielle resultat for 2018/2019 negativt. Som konsekvens nedjusteres og præciseres EBIT til niveauet 40-43 millioner.

LÆS OGSÅ: Flügger henter ny finansdirektør
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her