Nyheder
Jobs


Detailsalget steg i februar: Økonom venter en optur af dimensioner


Foto: detailfolk.dk
Fredag den 26 marts 2021 kl. 11:03 af: Kristian Holgersen

Trods nedlukningen gik detailsalget en smule frem i februar, viser de seneste tal. Cheføkonom ser lys forude.

Vi står efter alt at dømme på tærsklen til en voldsom optur, når det gælder de månedlige opgørelser over detailsalget i Danmark.

Men allerede nu begynder udviklingen så småt at bevæge sig i den rigtige retning. I februar steg detailsalget nemlig med 2,9 procent, selvom de hårde restriktioner stadig lagde en massiv dæmper på butikslivet.

- Detailsalget ligger dog fortsat på et meget lavt niveau, idet det samlede detailsalg i december 2020 til februar 2021 ligger 9,9 procent under perioden september-november 2020, skriver Danmarks Statistik i en kommentar til opgørelsen.

- Der er udsigt til, at det stigende detailsalg kan fortsætte i de kommende måneder, idet den seneste udgivelse af forbrugerforventninger viser, at købelysten går frem hos forbrugerne.

Bedre tider i vente

I sig selv er en stigning på 2,7 procent bare et lille skvulp. Det ændrer ikke meget for den hårdt trængte detailhandel, som har ligget underdrejet det meste af vinteren.

Til gengæld kan foråret blive ekstra lyst i år.

- Det er en virkelig voldsom nedgang, der har vist sig gennem vinteren, hvor omsætningen i detailhandlen har været nede og runde det laveste i næsten seks år, skriver cheføkonom fra Arbejdernes Landsbank, Jeppe Juul Borre, i en analyse på bankens hjemmeside.

- Gudskelov er vi ude af mørket igen med genåbning af detailhandlen siden begyndelsen af marts, så jeg har en klar forventning om, at detailhandlen har et rebound af dimensioner i vente. Foruden genåbning vil handlen over de kommende måneder få medvind fra danskernes feriepenge, skriver han.

LÆS OGSÅ: Detailsalget får tæsk i skrækmåling: Cheføkonom finder en smule håb
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her