Nyheder
Jobs


Nyvalgt politiker dropper direktør-opgaver i sin butikskædeMandag den 24 juni 2019 kl. 10:13 - Kilde: Elbo Bladet

Direktør og medejer af en skokæde har trukket sig fra den daglige drift, fordi han skal bruge sin tid på Christiansborg.

Med 3.780 personlige stemmer i Sydjyllands Storkreds blev medejeren og direktøren for butikskæden Holst Sko, Niels Flemming Hansen, valgt ind i Folketinget som medlem af Det Konservative Folkeparti.

Derfor trækker han sig nu lidt tilbage fra kæden, som har fire jyske butikker og en enkelt i Odense.

- Jeg har ikke været meget til stede i forretningen igennem en længere periode, fordi min hustru har overtaget rigtig mange af de ting, jeg har lavet. Hun overtager den daglige ledelse af virksomheden, og jeg træder ud af virksomheden, siger Niels Flemming Hansen til lokalmediet Elbo Bladet.

- Men jeg sidder stadig i bestyrelsen og vil formentlig holde morgenmøder med mine butikschefer hver mandag, fortsætter han.

Til Jydske Vestkysten lufter den 44-årige politiker en drøm om at blive erhvervsordfører, selvom den post nok går til en profil som Rasmus Jarlov (K).

Kører med underskud

Holst Sko begyndte i 1973, da ægteparret Birgit og Flemming Hansen overtog en skobutik i Vejle.

Siden overtog sønnen, Niels Flemming Hansen, den daglige drift af kæden Holst Sko, mens broderen Lars Flemming Hansen står i spidsen for familiens seks Ecco-butikker i selskabet Ecco Holst A/S.

Begge dele af familie-forretningen tabte penge i 2018, fremgår det af årsrapporterne.

Selskabet bag kæden Holst Sko indkasserede et underskud på 2,4 millioner sidste år. Det er en nedgang på to millioner.

- Årets resultat er påvirket af et urealiseret tab på aktier, og fortsat hård konkurrence, fremgår det af ledelsesberetningen.

I Ecco Holst A/S, hvor Ecco-butikkerne hører under, lyder underskuddet på 1,2 millioner kroner for 2018. Ledelsesberetningen er meget kortfattet, men betegner årets resultat som “uacceptabelt.”

LÆS OGSÅ: Butikschef har fået nok - får besøg af politikere


Link til artikel på Elbo Bladet

Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her