Nyheder
Jobs


Detailbranchen mangler hænder i stor stil


Foto: Colourbox
Tirsdag den 13 februar 2018 kl. 10:24 - Kilde: Business

Det er langt fra lige så sexet at stå i butik som at være kok. Det mærker Jysk, som har svært ved at tiltrække gode folk.

Det bliver sværere og sværere for butikkerne i detailbranchen at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Det skriver Business.

Jysk er en af de kæder, som mærker problemstillingen. Her er man ofte nødt til at gå ud og headhunte folk, når der skal findes nye salgsassistenter, IT-folk eller medarbejdere til logistik.

- Vi får færre ansøgninger og skal i højere grad selv tage fat i folk. Det er en rimelig markant ændring i forhold til bare for to-tre år siden, siger Jan Verhoek, der er executive vice president HR i Jysk Nordic, til Business.

Få ansøgere - mange muligheder

Tendensen bekræftes af en ny undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og rekruttering. Her fortalte fem procent af virksomhederne inden for handel, at de havde oplevet forgæves rekruttering indenfor de seneste to måneder i efteråret 2017.

Men der er gode muligheder for at udvikle sig i detailbranchen, mener Jan Verhoek.

- Jeg synes, at vi er en branche med rigtigt mange muligheder. Ikke nødvendigvis for unge med en høj uddannelse, men hos os kan man jo i en alder af 20-22 år få ansvaret for en butik med en omsætning på 40-50 millioner kroner, siger han.

Forbilleder mangler

Dorte Wimmer, der er detailekspert og forfatter til flere bøger, vurderer, at der mangler forbilleder i detailfaget.

- Kokkefaget havde tidligere præcis det samme problem som detailbranchen, men nu er kokke blevet rockstjerner, hvilket i høj grad er drevet frem af kokken og erhvervsmanden Claus Meyer fra alverdens madprogrammer. Jeg håber, at detailhandlen kan transformere sig i den samme retning, men det kræver, at nogle af dem, der virkelig kan noget inden for detail, fremhæves, siger Dorte Wimmer.

LÆS OGSÅ: Jysk introducerer nyt tiltag i elev-uddannelsen


Link til artikel på Business

Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her