Nyheder
Jobs


Ingen kan sikre sig mod kortsvindel


Foto: detailfolk.dk
Mandag den 11 februar 2019 kl. 09:11 - Kilde: Politiken

Når forbrugerne handler på nettet, er de blevet langt mere udsatte, fordi hackere er blevet meget mere avancerede.

De fleste forbrugere er efterhånden blevet opmærksomme på, at de ikke skal give deres oplysninger til hvem som helst på nettet.

Til gengæld kan man som almindelig forbruger være meget udsat blot ved at handle i almindelige netbutikker.

Det skyldes, at hackere er begyndt at gå efter større virksomheder og deres registre over forbrugernes kreditkortoplysninger. Det skriver Politiken

Detailkæden Bahne er et godt eksempel på den udvikling. Bahnes netbutik har været lukket i over en måned, og det skyldes netop et angreb fra hackere, som gik efter kundernes private oplysninger. 

Heldigvis nåede kortene at blive spærret i tide, så der ikke var nogen, som tabte penge på angrebet.

Forbrugerne kan intet gøre

Den nye type angreb bliver mere og mere almindelige, forklarer Danske Banks ekspert i bekæmpelse af netsvindel, senioranalytiker Sune Gabelgaard.

- Med de store mængder digitale data, der kører rundt på internettet, kan ingen længere vide sig sikre. Vi er alle potentielle ofre for netsvindel, uanset hvor meget vi passer på, siger han til Politiken og fortsætter:

- Det er en hel industri, der bare bliver mere og mere effektiv. Du kan sidde med dit kort i lommen, og så fordi du engang har brugt det til en handel på internettet, er der nogen i den anden ende, som ikke helt kunne finde ud af at håndtere kortet korrekt. Så er dine data faktisk sluppet fri i cyberspace, og så kan de forkerte mennesker få fat i dem.

Daske Bank registrerede sidste år næsten 18.000 sager om internetsvindel, hvor kunderne bad banken erstatte deres tab.

LÆS OGSÅ: Hackerangreb lukker netbutikken hos dansk kæde


Link til artikel på Politiken

Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her