Nyheder
Jobs


Den rebelske iværksætter Louis Nielsen er død


Foto: detailfolk.dk
Tirsdag den 21 januar 2020 kl. 09:17 af: Kristian Holgersen

Grundlæggeren af landets største optikerkæde - Louis Nielsen - er død. Han udfordrede branchen og havde succes med det.

Mandag morgen døde Louis Nielsen - grundlæggeren af optikerkæden Louis Nielsen - i en alder af 75 år.

Han efterlader sig kone, børn og børnebørn, skriver optikerkæden i en pressemeddelelse.

Da virksomheden blev solgt til britiske Specsavers, forlod Louis Nielsen samtidig alle poster i sit livsværk. Det er snart 15 år siden, men han stoppede aldrig med at følge trofast med fra sidelinjen.

- Lige til det sidste var han meget interesseret i, hvordan det gik med hans livsværk, og jeg har haft kontakt med ham i alle årene. Jeg ved, at han var stolt over det, hans virksomhed udviklede sig til efter frasalget, siger Mads Nygaard. Han er administrerende direktør i Louis Nielsen.

Grundlæggerens navn og personlighed er stadig er en stærk del af kulturen, og mange af de nuværende ansatte kendte ham personligt. Så dødsfaldet rammer hårdt.

- Det er et tab, han var indbegrebet af en éner og en ægte iværksætter af den gamle skole, siger Mads Nygaard.

En rebel i branchen

Louis Nielsen åbnede sin første optikerbutik i Aalborg helt tilbage i 1978, men det var først flere år senere, at selve Louis Nielsen-kæden tog form.

I 1994 blev han ekskluderet fra Optikerforeningen, fordi han afviste at gå med i en fælles aftale blandt Aalborgs optikere. Han gik enegang, tilbød kommunen en billigere pris - og vandt udbuddet. Det blev startskuddet til Louis Nielsen.

- Kunderne elskede os, og branchen hadede os. For eksempel ville vores mangeårige brilleleverandør ikke længere sælge os stel, har Mads Nygaard tidligere fortalt.

Louis Nielsen har i dag mere end 70 butikker.

LÆS OGSÅ: Louis Nielsen-kæden: Branchen hadede os
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her