Nyheder
Jobs


Dansk topchef står i spidsen for ny rekord på kæmpemarked


Foto: detailfolk.dk
Mandag den 9 december 2019 kl. 11:43 af: Kristian Holgersen

For andet år i træk når IKEA nye højder på sit største marked globalt set. En dansk topchef styrer slagets gang.

Den tidligere topchef for IKEA i Danmark, Dennis Balslev, har gennem to år været ansvarlig for den tyske del af blå-gule boliggigant. Og det har indtil videre været en succes, hvis man kigger på nøgletallene.

I de to år har IKEA Tyskland nemlig opnået de bedste toplinjer nogensinde, fremgår det af en pressemeddelelse.

Senest kunne regnskabsåret 2018/19 lukkes med en omsætning på i alt 5,278 milliarder euro - det svarer til en stigning på 5,5 procent. Salget på nettet stod for 494 millioner - 32 procent mere end sidste år.

- I det forgangne ​​regnskabsår lykkedes det at opnå en betydelig vækst i de eksisterende varehuse - dette viser, at vores strategi om at fokusere på at udvide online-forretningen og på samme tid fastholde udviklingen i den fysiske forretning er blevet godt modtaget af vores kunder, siger topchef Dennis Balslev.

Samtidig kunne IKEA øge sin markedsandel i Tyskland, som fortsat er det største marked for den svenske boliggigant. Samlet set står landet for 14 procent af det globale salg i koncernen Ingka Group, mens USA og Frankrig kommer på de næste pladser.

Der er 53 IKEA-varehuse i Tyskland. Gennem 2019 blev de besøgt af 97,7 millioner gæster. På nettet blev der registreret godt 327 millioner besøg.

LÆS OGSÅ: Ny Ikea-kollektion hvirvler en shitstorm op
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her