Nyheder
Jobs


Coronakrisen: Digitalt værn mod butiksdød bliver landsdækkende


Foto: detailfolk.dk
Mandag den 6 april 2020 kl. 10:29 af: Kristian Holgersen

Udbruddet af coronavirus truer det lokale handelsliv på livet. Men nu får butikker over hele landet hjælp af en ny e-handelsplatform.

Gaderne rundt omkring i de danske byer er nærmest tomme, og det samme gælder for mange af de butikker, som stadig har valgt at holde åbent.

Situationen kan få store konsekvenser for det lokale handelsliv, som allerede inden coronakrisen var under hårdt pres flere steder i landet. Men nu kan der være hjælp på vej i form af platformen Vielskervoresby.dk.

Konceptet er enkelt: Mindre butikker kan få adgang til at sælge en række af deres varer på nettet og dermed få lidt skub i omsætningen.

- Grundidéen havde vi gået og puslet med i forvejen, men da coronakrisen kom fra den ene dag til den anden, så måtte vi handle hurtigt og tænke kreativt, fordi vi kunne se, at nu opstod der et væsentligt behov, siger stifter Jan Mejlkjær i en pressemeddelelse.

- Det handler faktisk om liv eller død for lokalbutikkerne, som ofte lever af gadekunder og ikke har opbygget en online handelsplatform, siger han og fortsætter:

- Platformen skal ses som en permanent løsning, der skal løfte de lokale butikkers handel her og nu, men også i fremtiden, siger Jan Mejlkjær.

Rammer 45 byer

I de første syv byer har platformen generet over 2.000 salg og opnået en samlet omsætning på 450.000 kroner til de lokale butikker siden 19. marts.

Alene i Køge ligger den samlede omsætning på 335.000 kroner. Men succesen er betinget af, at de lokale handelsstandsforeninger bakker op, lyder det fra Jan Mejlkjær.

- For os handler det om at udvise samfundssind. Vi er gode til at udvikle online platforme – og det er den måde, vi kan bidrage på under coronakrisen, siger han og fortsætter:

- Alle pengene går udelukkende til butikkerne. Vi har selv postet en del penge i initiativet, og så rækker vi ud til handelsstandsforeningerne landet rundt, så vi i samarbejde med dem kan få de lokale butikker med.

I den kommende uger bliver platformen rullet ud i endnu flere byer, så det samlede antal kommer til at ramme 45.

LÆS OGSÅ: Kære regering: Luk nu resten af specialbutikkerne
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her