Nyheder
Jobs


Coops crowdfunding-projekt er gået i stå


Foto: detailfolk.dk
Tirsdag den 13 marts 2018 kl. 08:49 - Kilde: Business

At forene medlemmernes penge med iværksættere indenfor fødevarer kan være en god idé. Men Coops prestigeprojekt er løbet ind i problemer.

Det gik strygende i starten med at få rejst penge til lokale fødevareproducenter. Coop fik rejst 10 millioner kroner igennem et crowdfunding projekt, hvor Coops medlemmer kunne investere i lokale mad-iværksættere. Men siden den 1. juli 2017 er der kun kommet 1 million kroner ind, for Coop er løbet tør for iværksættere, der er med på idéen. Det skriver Business.

Projekterne, der har fået penge, er eksempelvis et bornholmsk tyggegummi uden kunstige tilsætningsstoffer, græsmælk fra Himmerland og et nyt kølerum til økologisk frugt på Fejø. Til gengæld har medlemmerne fået tre til 11 procent i rente af deres investering alt afhængig af, hvor stor risikoen er.

Men nu er projektet gået i stå.

- Man har brugt meget energi på at lancere Coop Crowdfunding. Men jeg tror, at vi har undervurderet, hvad det kræver at få de næste projekter på. Selv om alle lån er blevet finansieret hurtigt, er der stadig et stykke vej til, at mange virksomheder selv henvender sig, siger Nicolai Jæpelt, der siden januar i år har været projektansvarlig for Coop Crowdfunding.

- Når jeg ringer og taler med virksomhederne, er det de færreste, der siger nej. Men timingen skal også være rigtig, så vores opgave er at udbrede kendskabet til crowdfunding og de mange fordele, der følger med, siger Nicolai Jæpelt, som forventer, at platformen i år vil rejse dobbelt så mange penge.

LÆS OGSÅ: Coop i shitstorm efter donation til velgørenhed


Link til artikel på Business

Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her