Nyheder
Jobs


Butikker må sælge 'gammel' mad


Foto: detailfolk.dk
Onsdag den 10 juli 2013 kl. 10:58 - Kilde: Flere medier

Et nyt EU-direktiv giver fra 2014 danske butikker mulighed for at sælge mad, der har overskredet 'mindst holdbar til'-datoen.

I fremtiden kan butikkerne lovligt have varer på hylderne, der har overskredet 'mindst holdbar til'-datoen.

Et nyt EU-direktiv, der træder i kraft 13. december 2014, giver nemlig de danske butikker lov til at sælge varer, selvom datomærkningen siger, at de er for gamle. Det skriver flere medier.

Hos Coop har man allerede gang i en kampagne, der skal mindske madspild. Derfor kan man i kædens supermarkeder finde billige varer med kort udløbsdato samlet et sted i supermarked. Men lovændringen giver dagligvaregiganten flere muligheder for at udbygge kampagnen med varer, der allerede har overskredet holdbarhedsdatoen, fortæller informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen, til fyns.dk.

LÆS OGSÅ: Dagligvarekæmpe sætter ind mod madspild

Lektor i fødevareteknologi og hygiejne ved professionshøjskolen Metropol, Michael René, oplyser til dagens.dk, at flere typer af fødevarer godt kan spises efter 'mindst holdbar til'-datoen.

Det er i udgangspunkt producenten, der har ansvaret for at mærke varerne korrekt, men butikkerne har pligt til at fjerne varerne fra hylderne, hvis der eksempelvis er tydelig tegn på råd - også inden holdbarhedsdatoen er overskredet, skriver dagens.dk.

LÆS OGSÅ: Folkemøde-fokus: Madspild i detail
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her