Nyheder
Jobs


Butikker forsvinder fra presset skokæde


Foto: detailfolk.dk
Mandag den 2 august 2021 kl. 11:29 af: Kristian Holgersen

En familieejet skokæde må skære i antallet af butikker efter endnu et underskud i millionklassen.

Coronakrisen har været svær for Paw Sko. Det fremgår tydeligt af årsrapporten for 2020/21, som netop er offentliggjort.

For fjerde år i træk må Paw Sko indkassere et underskud - denne gang på 9,9 millioner kroner. Ledelsen stempler resultatet som utilfredsstillende.

- Det var oprindelig forventet, at oprydningsåret i 2019/20 ville udmønte sig i overskud i 2020/21, men grundet ovenstående (coronakrisen, red) har dette ikke kunnet realiseres, skriver ledelsen i årsrapporten.

Størstedelen af de 15 butikker i Paw Sko har været tvangslukket helt frem til slutningen af april, og det påvirker naturligvis omsætningen i negativ retning. Den svære situation har fået skokæden til at trimme forretningen.

- Der er truffet beslutning om at afvikle butikkerne i Nykøbing Falster og Grenå i 2021 som led i nedbringelse af kapitalbindingen. Endvidere er en af selskabets tre ejendomme afhændet i juni 2021, skriver ledelsen.

I det indeværende regnskabsår forventer Paw Sko en bedre indtjening. Den skal komme i hus ved hjælp af færre omkostninger og en optimering af vareindkøb. Desuden giver ejendomssalget en engangsindtægt på omkring syv millioner kroner.

Paw Sko har rødder tilbage til 1974, hvor Povl Wentzel lagde ud med de første fire butikker. I dag ejer sønnen, Jan Høgsberg Wentzel, skokæden.

LÆS OGSÅ: Succesfuld forretningsmand åbner flere skobutikker
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her