Nyheder
Jobs


Butikker er i vildrede om frivillige lukninger: Nu svarer ministeren


Foto: detailfolk.dk
Torsdag den 26 marts 2020 kl. 10:49 - Kilde: Jydske Vestkysten

Flere butiksejere har været nervøse for at gå glip af hjælp fra regeringens hjælpepakker, hvis de lukker frivilligt ned.

I flere europæiske lande har specialbutikkerne fået direkte besked på at lukke ned. Men herhjemme gælder det kun i shoppingcentrene - på gader og stræder har butikkerne stadig lov til at tage imod kunder.

Det har sat en række butiksejere i en svær situation. De er bange for at gå glip af hjælp fra regeringens støttepakke, hvis de lukker ned frivilligt, skriver Jydske Vestkysten og Vejle Amts Folkeblad.

- Rigtig mange er nervøse for, at regeringen vil komme og sige, at man spekulerer i egen tilbagegang, hvis man lukker sin butik. Det er en udfordring, siger Niels Flemming Hansen til Jydske Vestkysten. Udover at være konservativt folketingsmedlem ejer han Holst Sko og har forsøgt at få en afklaring fra den ansvarlige minister.

Ifølge erhvervsminister Simon Kollerup (A) vil regeringen ikke straffe samfundssind. Det slår han nu fast i en mail til Jydske Vestkysten og Vejle Amts Folkeblad.

- Man er derfor selvfølgelig ikke tvunget til at holde sin forretning åben for at få kompensation for sine faste udgifter, hvis det kloge i forhold til den enkelte forretning og regeringens anbefalinger i øvrigt er at lukke den midlertidigt, skriver erhvervsministeren.

LÆS OGSÅ: Kære regering: Luk nu resten af specialbutikkerne


Link til artikel på Jydske Vestkysten

Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her