Nyheder
Jobs


B&O sætter spareplan i værk: Over 100 mister jobbet


Foto: detailfolk.dk
Mandag den 16 marts 2020 kl. 10:08 af: Kristian Holgersen

- Vi er nødsaget til at forbedre vores indtjeningsevne, siger B&O-topchefen i forbindelse med godkendelsen af en spareplan.

Hårdt prøvede Bang & Olufsen vil sige farvel til omkring 115 medarbejder.

Det fremgår af en selskabsmeddelelse, hvor den ikoniske virksomhed annoncerer godkendelsen af et omkostningsprogram, som skal ende med at give en årlig besparelse på 175 millioner kroner.

- Selskabet er i en situation, hvor vi er nødsaget til at forbedre vores indtjeningsevne, og det betyder desværre også, at vi må sige farvel til værdsatte kollegaer, siger Kristian Teär, der er administrerende direktør.

- Vi har været igennem en grundig proces med det formål at vurdere, hvor vi kunne blive mere lean, forenkle opgaver og prioritere vores ressourcer bedre, så vi kan styrke indtjeningen for Bang & Olufsen i fremtiden, siger han og fortsætter:

- Samtidig vil vi gøre vores bedste for, at berørte kollegaer kommer godt videre i nye job.

Mærker coronavirus

Udbruddet af coronavirus har allerede fået konsekvenser for Bang & Olufsen. I regnskabet for årets tredje kvartal gik aktiviteterne i de asiatiske butikker tilbage, men derudover lå niveauet som ventet.

- Samlet set var omsætningen i Q3 som forventet, og vi har kun oplevet mindre udfordringer med produktleverancerne som følge af COVID-19, siger Kristian Teär.

Usikkerheden har dog fået Bang & Olufsen til at fremskynde omkostningsprogrammet, som blev påbegyndt i december.

- Vi følger situationen nøje, men vi forventer, at COVID-19, og usikkerheden forbundet med den nuværende markedssituation, vil påvirke forbrugeradfærd og efterspørgsel på alle større markeder, hvorfor vi justerer vores drift og finansielle forventninger, siger Kristian Teär.

LÆS OGSÅ: Power-topchef giver kriseramte B&O klar besked
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her