Nyheder
Jobs


Bliver idømt million-bøde i sag om priser


Foto: morguefile.com
Onsdag den 11 december 2019 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

En grossist af hårprodukter er dømt for at bryde loven ved at forlange mindstepriser. Ejeren kan slet ikke se rimeligheden.

Virksomheden Icon Hairspa A/S - som forsyner en række butikker med hårprodukter - har overtrådt konkurrencelovens forbud mod bindende videresalgspriser.

Det slår en dom i Østre Landsret fast, skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge dommen forlangte Icon Hairspa, at forhandlere ikke solgte hårprodukter af mærket Kevin Murphy billigere end den vejledende pris. Den praksis koster selskabet en bøde på en millioner kroner - og derudover har en ledende medarbejder fået en personlig bøde på 100.000 kroner.

Dommen er en stadfæstning af Retten i Næstveds afgørelse tidligere på året. Men ejeren af Icon Hairspa, Anker Geertsen, afviser at have gjort noget forkert. Han overvejer nu at anke til Højesteret.

- Jeg kan slet ikke forstå bødeniveauet og rimeligheden i det, og det vil på en eller anden måde få konsekvenser. Ingen virksomhed er jo forberedt på at skulle punge ud med så stort et beløb, siger Anker Geertsen til TV2 Øst.

Sagen begyndte i 2016, da en forhandler af Icon Hairspas produkter henvendte sig til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen med materiale, der viste, at der kunne være tale om en overtrædelse af konkurrenceloven.

LÆS OGSÅ: Anklager Jysk for kopiering af flere designs
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her