Nyheder
Jobs


Betaler lønkompensation tilbage efter overraskende corona-uger


Foto: Matas
Torsdag den 28 maj 2020 kl. 09:29 af: Kristian Holgersen

Coronakrisen var en kortvarig affære i Matas, som nu betaler lønkompensation tilbage. Salget går bedre end sidste år.

Matas har forladt coronakrisen med raketfart, lyder meldingen topchef Gregers Wedell-Wedellsborg, som selv er overrasket over udviklingen.

Fra 1. april - flere dage inden første fase af genåbningen blev offentliggjort - og frem til 17. maj voksede salget med over 7 procent i forhold til året før, fremgår det af en opdatering i årsregnskabet.

- Vi blev ramt rigtig hårdt i de første uger, selvom vi var i en speciel situation, hvor vi i modsætning til mange andre måtte holde åbent i storcentre. Men det har overrasket os, at vi nærmest med raketfart kom så hurtigt tilbage, siger Gregers Wedell-Wedellsborg til Børsen.

Det betyder, at Matas vil betale den lønkompensation, som butikskæden har modtaget, tilbage til staten. Beløbet lyder på 13 millioner kroner.

- Lønkompensationsordningen hjalp os over kløften, da salget styrtdykkede i de første uger, og holdt hånden under hundredvis af jobs i Matas, siger topchefen i en kommentar til det seneste årsregnskab.

- Parterne bag aftalen fortjener stor ros for hurtigt at skabe tryghed for vores medarbejdere og gøre det muligt for ledelsen at fokusere på at komme sikkert ud af krisen, fortsætter han.

Fremgangen i Matas siden april skyldes især en høj vækst i omsætningen på nettet, hvor salget på matas.dk og Firtal samlet set er tredoblet.

LÆS OGSÅ: Matas: Coronakrisen skræller millioner af indtjeningen
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her