Nyheder
Jobs


Amerikansk detailapokalypse: Lukker næsten 100 butikker


Foto: detailfolk.dk
Fredag den 8 november 2019 kl. 10:41 - Kilde: Flere medier

Krisen nægter at slippe sit tag i selskabet bag to store amerikanske kæder, som nu annoncerer en lang lukke-liste.

For et år siden brugte den amerikanske Sears-koncern en konkurs til at slippe af med gæld og komme ud af en række dyre lejekontrakter.

Alligevel er det stadig svært at se en ende på de økonomiske vanskeligheder for selskabet, der står bag kæderne Sears og Kmart. Det skriver flere amerikanske medier - herunder Bloomberg og Reuters.

Senest har Transform Holdco LLC annonceret planer om at lukke 96 butikker, hvilket vil bringe det samlede antal ned på 182. Det er forsvindende lidt i forhold til 2012, hvor selskabet havde mere end 4.000.

Oveni de mange lukninger har den nødlidende forretning desuden sikret sig et lån på 250 millioner dollar, som bliver beskrevet som en livline.

Varehuskæden Sears blev grundlagt i 1893. Nogle få år efter fulgte Kmart, som i 2005 købte sin lidt ældre konkurrent.

Sears og Kmart er langtfra ene om at sidde i saksen. Eksperter taler om en hærgende detail-apokalypse i USA, hvor de større spillere på markedet alene i år har annonceret lukninger af 8.600 butikker.

Blandt andet har børnetøjskæderne Gymboree og Crazy 8 måtte lukke sammenlagt 805 butikker, mens skokæden Payless ShoeSource planlægger at stryge alle sine 2.500 butikker. Det ville være den største samlede nedlukning nogensinde, skriver Business Insider.

LÆS OGSÅ: Året har budt på rekordmange konkurser
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her