Nyheder
Jobs


Advokat: Shoppingcenter skubbede tøjkæde ud i rekonstruktion


Foto: detailfolk.dk
Torsdag den 15 oktober 2020 kl. 10:15

Gældsplaget tøjkæde endte med at blive fældet af et shoppingcenter, der gerne ville have udbetalt husleje, lyder det fra advokat.

Da en stor del af herretøjskæden Bertoni for nylig gik i rekonstruktion, lød meldingen, at det først og fremmest var på grund af pres fra en udlejer.

Ifølge Børsen, der har oplysninger fra rekontruktøren i sagen, Ole Erlich-Eriksen, er der tale om shoppingcentret Fisketorvet, hvor Bertoni har en butik.

- Ja, de har i hvert fald skubbet på, det er rigtigt. Det er Fisketorvet, siger han til avisen.

Den kommercielle direktør i Fisketorvet, Helle García Korndal, vil ikke udtale sig om den konkrete sag, men i en mail til Børsen skriver hun alligevel, at man er i tæt dialog med lejeren.

Rekonstruktionen har ramt selskabet Bertoni af 1972, der står for engrosdistribution, onlinesalg og driver fire fysiske butikker i kæden.

De resterende ni danske butikker i Bertoni-kæden er en del af selskabet AWH Retail og bliver derfor ikke direkte påvirket af situationen. Den adm. direktør Bent Birger Rasmussen har stået i spidsen for begge selskaber siden sidste år, hvor han afløste Klavs Breckling efter nærmest en halv menneskealder.

I det seneste årsregnskab - som gælder for 2019 - kunne Selskabet Bertoni af 1972 bogføre et underskud på 12,8 millioner kroner. Det blev af ledelsen stemplet som utilfredsstillende.

Anderledes så det ud for AWH Retail, hvor der stod godt 200.000 kroner på bundlinjen for samme periode.

LÆS OGSÅ: Kendt tøjkæde taber millioner i første regnskab efter tronskifte
Forrige  Til oversigten  Næste
Søgte du web-udgaven af detailfolk.dk? – klik her